Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Особливості гідроізоляції басейну

  1. Зовнішня і внутрішня гідроізоляція
  2. Особливості зовнішньої гідроізоляції
  3. Особливості внутрішніх робіт
  4. Технологія і матеріали
  5. Рідка гідроізоляція - що це таке?
  6. Керамічна плитка і декоративна мозаїка: що вибрати?
  7. Вартість робіт

Що може бути краще в літню спекотну погоду, десь за містом, борсатися або плавати у власному басейні під відкритим небом! І якщо ви вже запланували створити біля свого заміського будинку цей оазис прохолоди і блаженства, крім передчуття бажаного відпочинку, ви починаєте замислюватися про довговічність майбутньої споруди, - і правильно робите.

Наша природа завжди прагне до самовідновлення. Будь-яке втручання людини в її власний «дизайн» ландшафту вона з плином часу виправляє по-своєму.

Кращим інструментом для цього є вода. Для того щоб захистити ваш штучна водойма від руйнівної дії води, існує метод, званий - гідроізоляція басейну.

Зовнішня і внутрішня гідроізоляція

Слово «гідроізоляція» походить від двох грецьких слів - «вода» і «ізоляція». Це поняття має на увазі захист будівельних споруд або конструкцій від шкідливого впливу проникаючої, що омиває або фільтрує рідини. Існує два види гідроізоляції басейну - зовнішня і внутрішня.

Особливості зовнішньої гідроізоляції

Зовнішня гідроізоляція бетонної чаші басейну забезпечує захист від проникаючих ґрунтових вод, які поступово руйнують басейн зовні. Для зовнішньої гідроізоляції використовують різні рулонні матеріали , Такі як спеціальні плівки ПВХ або бентонітові мати. Ними обклеюють чашу зовні.

Рекомендація: Краще використовувати бентонітові мати, що значно збільшує довговічність басейну. Бентоніт - це природний матеріал, який розбухає в 14 - 16 разів. У природному середовищі під впливом органіки і води бентоніт перетворюється в дуже щільний гель, який перешкоджає будь-якому проникненню вологи. До того ж цей матеріал абсолютно нетоксичний і безпечний.

Особливості внутрішніх робіт

Якісна гідроізоляція басейну зсередини має особливе значення. Справа в тому, що величезна кількість води створює великий тиск на стінки басейну, що сприяє деформації і утворення мікротріщин. У ці тріщини проникає вода і з часом руйнує бетонну чашу.

Про гарну гідроізоляцію слід думати вже під час зведення стін басейну. Індивідуальний дизайн форми може передбачати наявність кутів і прилеглих елементів.

У таких місцях утворюються робочі шви, куди може просочуватися вода. Щоб цього уникнути на етапі будівництва слід виконати їх герметизацію. Для цього застосовують гідроізоляційні шпонки, профілю або бентонітовий шнур, що виключає можливість протікання.

Порада: Обов'язково додавайте в розчин бетону спеціальні склади і пластифікатори, які підвищують якість бетону, тобто роблять його міцним, морозостійким і водонепроникним.

Технологія і матеріали

Гідроізоляція басейну складається з таких етапів:

  1. Герметизація робочих або «холодних» швів в чаші басейну.
  2. Установка і монтаж з герметичною фіксацією різних додаткових елементів і закладних деталей.
  3. Після вирівнювання чаші басейну проводиться гідроізоляція її поверхні.
  4. Облицювання плиткою або декоративною мозаїкою.

Для того, щоб якісно виконати гідроізоляцію басейну своїми руками необхідно знати про сучасних гідроізоляційних матеріалах, сферах їх використання та дотримуватися технології виконуваних робіт.

Сьогодні є безліч, як способів гідроізоляції, так і застосовуваних витратних. Існують різні мастильні матеріали, спеціальні ПВХ-плівки, рідке скло, рідка гума. Для початку поговоримо про рідкої гумі.

Рідка гідроізоляція - що це таке?

Застосування рідкої гуми

Гідроізоляція басейнів рідкої гумою має ряд переваг . В першу чергу слід відзначити, що це один з найнадійніших і екологічно безпечних матеріалів.

Рідка гума (бітумно-полімерна емульсія) створює дуже еластичне і досить міцне покриття. Завдяки своїй пластичності вона перетворюється в однорідну безшовну поверхню, яка не має стиків і розшарувань. Вона може застосовуватися для гідроізоляції будь-якої нестандартної форми басейну.

Після підготовки основи рідка гума наноситься за допомогою спеціального обладнання. Але якщо ви вирішили виконати цю роботу вручну, то краще звернутися за допомогою до фахівця, так як ця процедура вимагає певних навичок.

Гідне місце серед гідроізоляційних матеріалів займає рідке скло. Цей водний розчин силікату натрію дозволяє на багато збільшити термін експлуатації об'єкта. Рідке скло для гідроізоляції басейнів застосовується в якості присадок, добавок і просочень.

Чоловік обробляє стіни басейну рідким склом

Рідким склом заповнюються всі пори і тріщини, які можуть бути в бетоні, таким чином, захищаючи поверхню від корозії і руйнівного впливу води.

корисно - про гідроізоляції бетонних поверхонь .

Оброблені таким чином поверхні стають водовідштовхувальними, але залишаються паропроникними. Тому в розчин ще додають цемент і пісок. Співвідношення пропорцій такі: цементу беремо - 1,5 частин, піску - 1,5 частин, рідкого скла - 4 частини і води не більше ¼ маси розчину.

Порада: Вже готовий розчин не розбавляйте водою, наповнювачами або рідким склом. Інакше розчин втратить необхідні нам властивості.

Керамічна плитка і декоративна мозаїка: що вибрати?

Завершальним етапом у створенні естетичного зовнішнього вигляду басейну є облицювання його чаші і додаткових елементів керамічною плиткою або декоративною мозаїкою . І хоча кераміка сама по собі є в деякій мірі водостійкою, добротними гідроізоляційними роботами не слід нехтувати. Необхідно пам'ятати, що саме гідроізоляція, а не плитка забезпечує герметичність і водонепроникність всіх елементів конструкції і чаші басейну.

Після вирівнювання чаші гідроізоляція басейну під плитку проводиться в кілька шарів. Дуже важливо простежити за тим, щоб шар гідроізоляції був рівномірний і не був пошкоджений під час робіт.

Так як після облицювання плиткою і декоративними елементами похибки в гідроізоляційному шарі усунути буде проблематично, ще до обрамлення в кераміку басейн необхідно випробувати. Для цього чаша повністю висушується і заливається водою.

Вода повинна знаходитися в басейні якийсь час, щоб переконатися у відсутності будь-яких протікань. Якщо просочування води все ж має місце, тоді вода зливається, дефекти гідроізоляції усуваються і випробування проводяться знову.

Рекомендація: Щоб при тривалих перервах між проведенням гідроізоляційних та оздоблювальних робіт захисний шар залишився неушкодженим, басейн необхідно закривати.

Вартість робіт

Ціни на гідроізоляційні роботи для басейнів коливаються в залежності від фірми, яка виконує послуги, використовуваних матеріалів, обсягів робіт та їх складності.

Будівництво басейну - робота не проста і відповідальна. Економія на якості використовуваних матеріалів або на компетентності людей, задіяних в роботі, може привести до дорогого ремонту. Не рідко усунення помилок в гідроізоляції коштує дорожче, ніж будівництво спочатку якісного об'єкта з використанням дорогих матеріалів.

Сподіваємося, що і наша стаття з гідроізоляції була вам корисна і потрібна. Будемо вдячні, якщо ви поділитеся нею в соціальних мережах.

Гарного вам дня!

Керамічна плитка і декоративна мозаїка: що вибрати?
Рідка гідроізоляція - що це таке?
Керамічна плитка і декоративна мозаїка: що вибрати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама