Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кімната на горищі: Як оформити мансарду - мансарда, інтер'єр, домашній затишок, заміський будинок, ремонт, дизайн інтер'єру

  1. Кімната на горищі: головні моменти
  2. Яку кімнату зробити на горищі будинку
  3. Особливості пристрою горища в обжитому будинку

Кожен дбайливий господар прагне розширити житлову площу будинку, щоб відчувати себе в ньому максимально комфортно. Якщо можливості добудовувати додаткові кімнати немає, то використовуйте для своїх цілей горище. Найчастіше це приміщення служить своєрідним складом, де зберігається купа старих і часом непотрібних речей. А адже кімната на горищі може перетворитися в красиве житловий простір для відпочинку і душевного проведення часу.

Кімната на горищі: головні моменти

У будь-якому випадку мансарду необхідно облаштувати так, щоб вона не завдавала дискомфорт:

По-перше, стеля повинна бути досить високим, щоб після обробки він дозволяв випрямитися людині в повний зріст, не зачіпаючи балки.

По-друге, кількість кімнат на горищі вибирайте відштовхуючись від загальної площі, яку збираєтеся обживати.

По-третє, вам буде потрібно вмонтувати вікна. Вони можуть бути розташовані безпосередньо на даху або на фронтальних сторонах будинку. Все залежить від конструктивних особливостей покрівлі, Якщо дах чотирьохскатний, то розташування вікон в покрівлі - це єдина можливість природного освітлення для горищного приміщення.

По-четверте, бажано, щоб стіни і стеля були оформлені в загальній стилістиці будинку. Але якщо ви хочете зробити кімнату особливою і втілити давню фантазію в реальність, то не бійтеся експериментувати. Одні бажають затишне гніздечко під дахом в стилі прованс з наявністю горищних балок, а інші - в стилі модерн з стелею з гіпсокартону і шпалерами на стінах.

Найчастіше на горищі можна розмістити пару кімнат, які можуть бути як житловими, так і нежилими.

Яку кімнату зробити на горищі будинку

Спальня. Мансарда в вигляді кімнати для відпочинку і сну виглядає по-особливому. Тут присутній незрівнянна атмосфера затишку і комфорту. Ідеальне місце для усамітнення і повноцінного релаксу. Найчастіше простір заповнюється одним ліжком з тумбочкою або м'якими пуфиками. Якщо місце дозволяє, то можна також розташувати маленький кутовий диванчик, журнальний столик і крісло. Якщо віддаєте перевагу платтяним шаф для оформлення кімнати, то вони повинні повністю повторювати контури стіни.

Дитяча кімната. Маленьку дитину на мансарді не заселені, але старші діти і підлітки будуть в захваті від подібної пропозиції. Кімната на горищі під дахом - це чудове місце, де найкраще відчувається зона особистого простору. У міру дорослішання дитина буде себе там почувати максимально комфортно. Якщо вирішили облаштувати приміщення для малюка, то подбайте про хороше освітлення і вентиляції. З обробки краще вибирати натуральні матеріали, які безпечні для здоров'я і не викликають алергію. Кольорову гаму краще вибирати світлих відтінків, які будуть створювати приємну атмосферу. Що стосується підлітків, то вони мають право самостійно вибирати інтер'єр кімнати під горищем. Головне, щоб інтер'єр не викликав обурення у батьків.

Кабінет. Мансарда - це прекрасний варіант для спокійної і зосередженої розумової роботи. Якщо дах і підлогу оснащені хорошою звукоізоляцією, то ви зможете працювати, не відволікаючись на сторонні звуки ззовні. Стіл, крісло, а також полки і шафки для книг, папок і паперів тут відмінно розмістяться.

Зона розваги. Досить часто кімнату під дахом оформляють у вигляді ігрового простору для всієї родини. Наприклад, туди гармонійно впишеться більярдна, ігрові автомати або настільний теніс. Красиві види з вікна на сад або річку зроблять ваше дозвілля ще більш приємним. Для дітей на підлозі можна розмістити захоплюючу ігрову площадку з різними перешкодами і турніками.

Кімната для сушки білизни і пральня. В Європі приміщення для подібних цілей визначають в підвалі. Але якщо у вас в нижній частині будинку знаходиться льох з соліннями та іншими їстівними запасами, то простір для сушки білизни можна виділити на горищі. В такому випадку гул від пральної машини нікому не буде заважати, а весь одяг і домашній текстиль розміститься в затишному місці від цікавих очей сусідів. При цьому кімната на горищі будинку повинна мати чудову вентиляцію і освітлення.

Домашній спортзал. Для любителів спорту можна розташувати тренажери, які дозволять організувати в домашніх умовах міні спортзал. Він дозволить підтримувати своє тіло в прекрасній фізичній форме.Вам навіть не знадобиться оснащувати кімнату вікнами, так як досить буде електричних світильників у вигляді точкових ламп. Доповнять інтер'єр дзеркала.

Зимовий сад. Квітникарі і садівники обов'язково оцінять таку ідею. Якщо оснастити дах великими мансардними вікнами, то на горищі можна організувати чудову теплицю, де будуть рости не тільки декоративні квіти, але також овочі і фрукти.

Майстерня. Для людей, які люблять займатися прикладною творчістю, подібне місце просто необхідно. На горищі ми зможете усамітнитися і творити, не боячись втручання маленьких дітей або домашніх тварин. Мансарда - це відмінне місця для скрапбукінгу, вишивання, різьблення по дереву, малювання. Тут необхідно продумати місця для зберігання матеріалів та інструментів, а також розставити необхідне обладнання. Якщо не хочете зіпсувати зір, то подбайте про якісне освітлення.

Сезонна гардеробна. Житлова кімната на горищі - це чудова ідея, але хто не мріяв про просторої гардеробної, де можна не тільки зберігати речі, але і приміряти їх? Під дахом будинку зручно складувати зимовий одяг влітку, а літню - взимку. Куртки, шуби, чоботи, купальники, капелюхи, шльопанці будуть чекати свого часу і не втручатися в шафі. Красиво облаштована гардеробна на горищі може стати для модниці улюбленим місцем, куди вона зможе заходити, милуватися своїми престижними нарядами, приміряти і фантазувати в створенні нових образів для того чи іншого випадку.

Особливості пристрою горища в обжитому будинку

Найчастіше мансарда не входить в проект будинку, тому під час перебудови горища в житлову кімнату необхідно вирішити наступні конструктивні завдання:

Пристрій сходів. Для її створення можна використовувати практично будь-який матеріал виготовлення. Вибирайте оформлення, яке найкраще буде поєднуватися з дизайном мансарди. Однак варто врахувати, що тимчасова драбина для повноцінної кімнати не підійде. По-перше, її використання - це небезпечна затія. А по-друге, вона буде псувати всю естетику приміщення. Посилення перекриттів. Ви повинні бути впевнені, що на горищі буде безпечно. Для цих цілей використовують трикутні кроквяні ферми з дерева. Вони досить швидко збираються з окремих елементів в цілісні конструкції, які кріпляться на спеціальні зубчасті пластини і прибиваються до дерева. Зручна і вигідна технологія дозволяє зробити внутрішню частину горища надійної і міцної. Освітлення. Щоб в кімнату потрапляв природне світло, необхідно вмонтувати мансардні вікна відповідного розміру. Для цього на внутрішній стороні покрівлі встановлюють каркас з дерева, щоб він утримував рами. Теплоізоляція. Якщо ви вирішили робити кімнату на горищі своїми руками, то повинні потурбуватися про її теплоізоляції. У приміщенні повинно бути тепло взимку і прохолодно влітку. Для цього використовують теплоізоляційні плити у вигляді мінераловати. Між ними передбачається наявність зазорів для нормальної циркуляції повітря.

Добре обладнаний і облаштований горище може стати повноцінним житловим приміщенням, де можна проводити час не гірше, ніж у звичайній кімнаті. Мансарди вже давно користуються попитом в Європі, але у нас вони також стають з кожним роком все популярнішим.

Ти ще не читаєш наш Telegram ? А дарма! підписуйся

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама