Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

редис

  1. користь редису
  2. шкода редису

Червоний, фіолетовий, рожевий, але завжди хрусткий і пряний Червоний, фіолетовий, рожевий, але завжди хрусткий і пряний. Що це? Звичайно, редис! Відомо більше 20 сортів цього салатного овоча, причому деякі йдуть в їжу цілком, від ніжно-зеленого бадилля до апетитних коренеплодів. У наших широтах це один з перших весняних овочів, обов'язковий компонент окрошек, і навіть ... ліки. У народній медицині настій бадилля використовують при запальних процесах в порожнині рота. А сам овоч рекомендували жувати і прикладати до флюсу. Втім, можна і просто їсти його, адже редис - справжня комора вітамінів , Мінералів і корисних масел.

користь редису

Коренеплоди і листя рослини багаті гірчичним маслом. Воно має антисептичну ефектом, і застосовується для дезінфекції ран, а також пошкоджень слизової оболонки. При запальних процесах дієтологи Американської Дієтичної Асоціації рекомендують обов'язково включати в денний раціон 100-200 г свіжого редису. Найкраще користь гірчичного масла розкривається в поєднанні з овочами, що містять хлорофіл. Тому «протизапальний» салатик може бути і з бадиллям молодий редиски. Не забудьте тільки гарненько її промити і скропити лимонним соком.

Овоч містить велику кількість рослинних антоціанів. Дані деяких досліджень свідчать про те, що рослинні антоціани блокують ріст ракових клітин в організмі. Для профілактики онкології, рекомендують з'їдати як мінімум 100-200 грамів салату зі свіжого буряка і редиски з лимонним соком і оливковою олією.

Худне наш «герой» теж досить цікавим є. Калорійність овоча - не більше 14 ккал на 100 г продукту. А ще він багатий вітамінами В1 і РР. Обидві речовини впливають на швидкість метаболічних процесів. Плюс достатню кількість аскорбінки - природного підсилювача імунітету. Тим, хто мріє знизити вагу краще вибирати негострі сорти редиски, молоді овочі і змішувати їх із зеленню.

А ще редиска хороша в процесі відновлення після застуди або просто для зміцнення імунітету. Існує такий народний рецепт - 200 г редиски, 100 г петрушки, пів чайної ложки меду, сік половини лимона. Овочі нарубати, додати сік з медом, помістити в скляний посуд з кришкою, покласти зверху гніт і поставити в холодильник. Через 4-6 годин виділиться сік, його ми збираємо, зливаємо в окремий посуд і п'ємо по 1 десертній ложці за 20 хвилин до обіду і вечері.

шкода редису

Зустрічали в «економ» -магазин зупинено пакети з «рожевощокими» коренеплодами? Знайомтеся, шкідлива редиска! Точніше, марна трата грошей. Доведено, що корисним є тільки свіжий овоч. Вітаміни краще зберігаються в «ринкових» примірниках, зібраних і проданих разом з бадиллям. Удома ви обрізаєте зелень виключно перед тим, як додати чергову порцію редиски в салат. Ну а коренеплоди з запаяного пакета не тільки втратили свіжість, а й «набрали калорій». В умовах тривалого зберігання в таких овочах утворюється крохмаль і грубі волокна, які практично не перетравлюються, і дратують слизову шлунково-кишкового тракту. В результаті, овочі не тільки не дадуть вам порцію вітамінів, але і викличуть розлад кишечника.

Існують дослідження, які доводять, що є редис при захворюваннях щитовидної залози не варто. В овочі міститься незначна кількість речовин, здатних спровокувати утворення «зоба» за інших сприятливих метаболічних умовах.

Об'єктивно шкідливий даний продукт при гастритах, виразках шлунка і колітах. Гірчичне масло може викликати загострення цих захворювань. І звичайно ж, не потрібно зловживати - їжте не більше 200 г редиски на добу, не забувайте про інші овочі і зелень, і будьте здорові!

Спеціально для Your-Diet.ru - фітнес-тренер Олена Селіванова

Що це?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама