Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Лохина: корисні властивості та протипоказання, ніж корисна, які в ній містяться вітаміни

  1. Які вітаміни в складі
  2. чим корисна
  3. Чи можна вагітним і годуючим мамам?
  4. Чи можна дітям?
  5. користь листя
  6. Якої шкоди від ягоди
  7. Як і де вживають лохину
  8. У косметології
  9. У харчуванні
  10. підводимо підсумки

Лісова ягода лохина раніше була виключно дикої і росла в малопроходімой болотистій місцевості. Тому зустріти її в природному середовищі було не так просто.

Однак на сьогоднішній день чагарники стали не рідкістю, і їх можна вирощувати вдома.

Їм не страшна ні посуха, ні кам'янистий ґрунт. За виглядом вони нагадують чорницю , Але більш світлу за кольором і менш насичену. Смак у ягоди трохи кислуватий, але приємний. Лохина - корисні властивості і протипоказання лісової ягоди докладно описані в статті.

Які вітаміни в складі

Лісова ягода лохина раніше була виключно дикої і росла в малопроходімой болотистій місцевості

Лохина багата вітамінами і мінералами

Хімічний склад лохини є джерело безлічі корисних речовин. Тут містяться антоціани, що попереджають ракові захворювання, пектини, які борються з накопиченням в органах важких металів і радіонуклідів.

Крім того, ягода дуже багата вітамінами, такими, як:

  • провітамін А, каротиноїди;
  • вітамін К;
  • вітамін С;
  • вітамін РР;
  • вітаміни групи В.

До складу також входять мінерали - калій, натрій, кальцій, фосфор, магній. Є тут амінокислоти, дубильні речовини, залізо, клітковина, органічні кислоти. Глікемічний індекс лохини дорівнює 42. Калорійність лісового ласощі дуже низька і становить всього 39 ккал. Лохина має показники БЖУ в обсягах 1%, 6,6%, 0,5%, а води налічується 88%.

Можливо вас зацікавить ніж корисні ягоди годжі і як їх вживати? Всі подробиці ви дізнаєтеся з цієї статті ...

чим корисна

Корисні властивості лохини для організму людини полягають в наступному:

  • ягода покращує травлення, допомагає при запорах, нормалізує метаболізм;
  • зміцнює імунітет;
  • лохина для очей незамінна завдяки поліпшенню зору і зняття напруги;
  • має жарознижувальну і протимікробну дію;
  • виводить важкі метали, радіонукліди, знижує рівень холестерину;
  • зміцнює стінки судин і серце;
  • бореться з набряком, загоює рани і гнійники;
  • стимулює роботу мозку, нервової системи, покращує пам'ять;
  • сприяє кровотворенню;
  • є профілактикою хвороби Альцгеймера, раку;
  • покращує стан волосся і шкіри;
  • знижує рівень цукру, тому корисна при цукровому діабеті;
  • уповільнює процес старіння;
  • допомагає від тиску, нормалізує високі показники.

Сприятливий вплив на тиск чинить також обліпиха http://poleznoevrednoe.ru/zdorovie/poleznye-svojstva-i-protivopokazaniya-yagod-i-listev-oblepihi/

Чи можна вагітним і годуючим мамам?

Лохина має специфічні лікувальні властивості і протипоказаннями для жінок. Ефект виражається в нормалізації менструального циклу, зміцненні роботи залоз внутрішньої секреції.

При вагітності користь і шкода ягоди знаходять свої специфіку:

  • Це вітамінне ласощі - хороший засіб в боротьбі з набряком, вірусними і простудними захворюваннями за рахунок великої концентрації вітаміну С;
  • Корисні властивості лохини при вагітності спостерігаються завдяки насиченню організму вітамінами і мікроелементами;
  • Ягоди позбавляють від слабкості, допомагають при анемії, нормалізують роботу серця;
  • Під час вагітності необхідна фолієва кислота для розвитку плода, а лохина забезпечує її надходження в організм;
  • Для вагітних користь від систематичного вживання можна помітити в підвищенні настрою, підтримці в тонусі всього організму.

Можливо вам буде цікаво дізнатися, що при вагітності корисна і чорна смородина, так як вона насичує організм вітамінами, а також містить фолієву кислоту, призначену для розвитку дитини. Детальніше про ягоді читайте в цій статті…

Чи можна лохину при грудному вигодовуванні? Щоб зрозуміти, чи можна мамі, що годує включати в раціон дану ягоду, варто підкреслити, що вона не належить до алергенним продуктам. При цьому корисність її величезна, тим більше при ГВ не тільки організму мами надходять вітаміни, але і малюкові разом з молоком. Ягода активує мозкову активність, зміцнює кістки, корисна при запальних процесах. Однак лохина при грудному вигодовуванні у новонародженого може викликати порушення травлення через наявність активних компонентів, тому варто починати їсти цей продукт через три місяці після пологів.

Чи можна дітям?

Ягода голубика - користь і шкода її для дитини має певні особливості. Найголовніше - дотримуватися помірності і не переїдати, інакше передозування може викликати нудоту, блювоту, висип. Включати її в раціон малюка необхідно після року, починаючи з декількох ягід. Максимально в добу можна з'їдати 40-50 м

Корисні властивості для дітей при помірному вживанні наступні:

  • зміцнення імунітету;
  • підвищення згортання крові;
  • зміцнення кісток і зубів;
  • підвищення апетиту, нормалізація роботи кишечника, підшлункової залози;
  • поліпшення зору, зменшення втоми очей;
  • формування м'язів;
  • збагачення клітин киснем.

користь листя

Листя лохини мають лікувальні властивості і протипоказання, ідентичні ягодам. Різниця спостерігається лише в незначно меншою концентрації корисних речовин. Найчастіше зелену частину рослини використовують для приготування відварів, які необхідні для лікування простудних захворювань, хвороб сечовидільної системи, авітамінозу. Крім цього, листя справляються з запорами за рахунок проносного дії.
Для зберігання і подальшого застосування листочки сушать. Збір здійснюється під час цвітіння лохини. Для приготування відвару знадобиться всього склянку води і чайна ложка листя. Їх потрібно залити окропом і настояти протягом 10 хвилин. Після цього настойку слід процідити - і можна вживати.

Можливо вас зацікавить як застосовувати листя брусниці. Всю інформацію ви знайдете тут ...

Більше про користь лохини ви дізнаєтеся з відео:

Якої шкоди від ягоди

Ягода голубика має корисні властивості і протипоказаннями за рахунок унікального складу.

Незважаючи на великий вміст вітамінів і мінералів, існує ряд рекомендацій по розумному вживання ягід:

  • Їх кількість в раціоні повинно бути помірним, інакше через передозування можливий блювотний рефлекс, запаморочення, нудота, метеоризм;
  • Не можна їсти багато лохини людям, схильним до розладу кишечника через слабящее дії плода;
  • Велика кількість антиоксидантів в голубиці сприяє порушенню функції м'язів зважаючи на зменшення надходження до них кисню;
  • Обережними потрібно бути годуючим мамам, оскільки переїдання ягід може привести до здуття живота у дитини, розладу;
  • Лохина протипоказана в разі прийому пацієнтом препаратів з ефектом розрідження крові, так як цей рослинний продукт, навпаки, підвищує згортання.

Як і де вживають лохину

Як ягода, так і листя чагарнику дуже корисні, насичені безліччю вітамінів, необхідних для життєдіяльності організму. Лохина для зору є кращим природним ліками, для діабетиків її особливості допомагають нормалізувати рівень цукру. Тому її включають в раціон, готують безліч страв, використовують в косметології, виробляють корисний екстракт.

У косметології

Лохина широко застосовується в косметології. Вона насичує шкіру корисними речовинами, вирівнює її тон, підвищує тонус, підтягує і надає пружності. Косметика на основі даної ягоди омолоджує і запобігає передчасному старінню. Лохина в аптеках зустрічається в якості екстракту, який входить до складу домашніх масок, а також деяких ліків або косметичних засобів.

У домашніх умовах можна зробити наступні ефективні маски:

  • Для сухої шкіри. Змішати ложку пюре з лохини, жовток, половину ложки оливкової олії. Нанести на обличчя слід на 15 хвилин;
  • Для жирної шкіри. Використовувати ложку голубічние пюре, яєчний білок, 1 ч. Л. картопляного крохмалю, 1,5 ст. л. води. Все перемішати і нанести на 15 хвилин;
  • Омолоджуюча маска. Потрібні такі інгредієнти, як ложка пюре з ягоди, ложка сметани, кілька крапель ефірного масла з цитрусових ( апельсинове або лимонне масло ), Трохи оливкового масла. На обличчя наноситься суміш на 15 хвилин.

Широке застосування в косметології знайшло і рижієву масло http://poleznoevrednoe.ru/pitanie/ryzhikovoe-maslo-poleznye-svojstva-i-protivopokazaniya/

У харчуванні

Максимальною користю володіють свіжі ягоди лохини. У день рекомендовано з'їдати не більше двох склянок плодів щоб уникнути передозування. Цього цілком достатньо для насичення організму корисними речовинами. Незначно свої властивості ягода втрачає при заморожуванні для зимових заготовок. Також її включають в багато блюд. Це дуже смачний інгредієнт і поширене прикраса для десертів, пирогів.
Лохина поєднується з іншими ягодами, з молочними продуктами, тому з нею ще смачніше стає йогурт, сир, сметана, кефір . Її можна додавати в якості начинки для випічки, поєднувати з кашами, є з медом. Чи не рекомендовано її вживати з кава і міцним чаєм, так як таке поєднання негативно впливає на роботу кишечника.

Можна приготувати смачний чізкейк з лохиною, рецепт ви дізнаєтеся з відео:

підводимо підсумки

Лохина дуже корисна за умови її правильного зберігання і розумного вживання продукту. Для дорослої людини нормою є дві склянки ягід, а для дитячого організму досить півсклянки, максимум цілого склянки.

Дозрівають плоди вже в середині літа і можуть перебувати на чагарнику до середини осені. Саме в цей період їх слід вживати в їжу.

Свіжа ягода зберігається в холодильнику 7-12 днів. Її можна засушити або заморозити і продовжити тим самим термін зберігання до року. Для сушіння її спочатку слід залишити на сонці тонким шаром протягом дня. Після цього потрібно перенести рослинна сировина в темне прохолодне місце до потемніння і висушування. Це дозволить в зимовий період продовжувати вживати вітамінний продукт.

Чи можна дітям?
Можливо вас зацікавить ніж корисні ягоди годжі і як їх вживати?
Чи можна дітям?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама