Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гараж з сендвіч панелей своїми руками

  1. Що являє собою гараж з сендвіч-панелей
  2. Етапи складання гаража з сендвіч-панелей
  3. Фундамент і підлогу
  4. каркас гаража
  5. Обшивка гаража сендвіч-панелями

Гараж з сендвіч-панелей - це сучасний варіант металевого гаража, зручний в збірці, а також володіє рядом інших достоїнств: міцність конструкції, хороша теплоізоляція, акуратний і привабливий зовнішній вигляд. Він збирається за пару днів і може мати будь-які розміри, форму і колірне рішення. Крім того, гараж з сендвіч-панелей можна оснастити автоматичними воротами, що спростить в'їзд і заощадить ваш час і сили.

Крім того, гараж з сендвіч-панелей можна оснастити автоматичними воротами, що спростить в'їзд і заощадить ваш час і сили

Що являє собою гараж з сендвіч-панелей

Сендвіч-панель - багатошарова збірна конструкція, що складається з декількох шарів: зовнішньої обшивки з профільованого листа, шару утеплювача і внутрішньої обшивки з металу. Сендвіч-панелі бувають різного розміру, а в місцях зчленування вони оснащені замками, значно спрощують їх монтаж.

Сендвіч-панелі бувають різного розміру, а в місцях зчленування вони оснащені замками, значно спрощують їх монтаж

Сендвіч панелі

Гараж зводять на рівному майданчику або на стрічковому фундаменті. Каркас гаража виконують з металевого профілю, при кріпленні панелей в місця стиків встановлюють герметизуючі прокладки. Конструкція гаража досить міцна, в той же час легка, дозволяє оснастити гараж обігрівом, системами освітлення та автоматизації відривання воріт. Ціна такого гаража виходить в середньому в три-п'ять разів нижче, ніж вартість капітального будови з блоків.

Гараж з сендвіч-панелей зазвичай набувають у вигляді збірного комплекту, куди включено каркас, обшивка, дах, а також кріплення та добірні елементи - місця примикань даху і стін, кутів, герметизуючі прокладки. Конструкція гаража і його розміри відрізняється в залежності від виду моделі. Збірка не представляє особливої ​​складності, тому можна істотно заощадити, зібравши гараж з сендвіч-панелей своїми руками.

Етапи складання гаража з сендвіч-панелей

Гараж можна встановити на будь-яку рівну поверхню. Це може бути забетонована площадка, або гравійна відсипання. Якщо необхідно виконати підставу самостійно - можна зробити під гараж стрічковий фундамент , А потім залити підлоги бетоном.

Після цього зводять каркас гаража з металевого профілю, що йде в комплекті. Обшивку виконують з готових сендвіч-панелей, закріплюючи її на каркасі. Ворота гаража можна зробити орними або відкидними.

Фундамент і підлогу

Цей етап не є обов'язковим - гараж з сендвіч-панелей можна встановити на будь-якій рівній бетонному майданчику. Якщо такого майданчика немає, то час установки гаража збільшується на час виконання фундаменту. Технологія виконання робіт така:

  1. Проводять розмітку ділянки, знімають з нього дерен і розрівнюють. По периметру установки стрічкового фундаменту викопують траншею шириною 60 см і глибиною 40-50 см. Дно траншеї засипають двадцятисантиметровий шаром піску, його необхідно ретельно утрамбувати.
  2. У траншею встановлюють опалубку з дощок, ширина опалубки - 40 см, висота - на 20 см вище рівня грунту. Верх опалубки вирівнюють за рівнем або роблять на ньому розмітку маркером, по якій буде вирівняний фундамент. Всередину опалубки кладуть шар гідроізоляції - щільного поліетилену, а потім укладають два ряди арматури по два арматурних прута, покладених по поздовжній осі кожного боку фундаменту, і скріплених поперечними прутами. У місцях з'єднання арматуру пов'язують м'яким дротом.
  3. Готують бетон з цементу, піску і наповнювача - дрібного щебеню. Співвідношення компонентів 1: 2: 2. Для приготування бетону зручно використовувати бетономішалку. У неї закладають цемент і пісок, заливають воду і змішують до стану рідкої сметагни, після чого додають щебінь і перемішують до тих пір, поки весь щебінь не буде рівномірно розподілений в розчині.
  4. Заливають опалубку бетоном, вирівнюють верхній край, накривають покривним матеріалом і залишають для дозрівання бетону. Через кілька днів, після застигання бетону, можна зняти опалубку, зробити зворотну засипку піском і приступити до виконання статей.
  5. Простір усередині майбутнього гаража засипають піском, який ретельно вирівнюють. Поверх піску встановлюють арматурну сітку з дроту діаметром від 8 до 12 мм, пруток пов'язують між собою дротом. Щоб арматурна сітка була повністю занурена в бетон, її злегка піднімають над рівнем піску. Для цієї мети можна використовувати спеціальні напрямні або звичайні уламки цегли.
  6. Для того, щоб стать було зручно вирівнювати, на відстані приблизно 1 м уздовж гаража ставлять маяки - пруток, встановлений трохи вище рівня арматурної сітки. По ньому за допомогою правила пізніше буде вирівнюватися цементний розчин. Між собою маяки вирівнюють за допомогою рівня і довгої дошки.
  7. Замішують бетон зі зниженим вмістом щебеню: 1: 3: 1, виливають його на підготовлену поверхню і розподіляють по поверхні майбутньої підлоги, після чого розрівнюють правилом по заздалегідь встановленим маяках.

Замішують бетон зі зниженим вмістом щебеню: 1: 3: 1, виливають його на підготовлену поверхню і розподіляють по поверхні майбутньої підлоги, після чого розрівнюють правилом по заздалегідь встановленим маяках

Укладання арматури і заливка підлоги в гаражі

каркас гаража

До виконання каркаса гаража можна приступати відразу після того, як буде підготовлений фундамент або рівний майданчик під його установку. Якщо ви купуєте збірний комплект, він обов'язково буде забезпечений докладною інструкцією по послідовності складання гаража. В цілому технологія збірки включає такі етапи:

  1. Спочатку виробляють складання стін гаража окремо. Для цього беруть комплект профілю для бічних стін, або нарізають профіль в розмір і з'єднують його спочатку в прямокутник, що має розміри стіни. Після цього встановлюють додаткові ребра на відстані близько 50 см один від одного. Щоб надати конструкції додаткову стійкість, стінки по стягують по діагоналях металевої перфорованої стрічкою, попередньо вимірявши їх рівність. З'єднання елементів виробляють на саморізи по металу з допомогою шуруповерта. Так збирають обидві бічних стінки. Торцеві стінки збирають аналогічним чином за схемою, не забуваючи ретельно заміряти відстань для установки воріт.

    Процес складання стін гаража

  2. Стельове перекриття виконують з профілю більшої ширини, тому що навантаження на дах з невеликим кутом ската може в зимовий час виявитися чималою. Профіль з'єднують за допомогою саморізів в прямокутну конструкцію, потім встановлюють додаткові ребра, які гратимуть роль обрешітки даху.

    Процес складання воріт

  3. Зібрані стінки встановлюють на підготовлену площадку, після чого скріплюють їх між собою за допомогою сполучних елементів, що йдуть в комплекті. Вирівнюють стіни по схилу і рівню.

    Збірка каркаса і кріплення елементів

  4. Дах кріплять до готового каркасу, укладаючи її поверх рами гаража і закріплюючи саморізами. Після цього каркас гаража готовий до обшивки.

    Каркас готовий до обшивки

Обшивка гаража сендвіч-панелями

Обшивка гаража сендвіч-панелями проводиться досить швидко, однак необхідно дотримуватися технологію і при установці стін використовувати рівень, щоб не утворилося перекосів.

  1. Обшивку починають зі стін. Кріплять першу сендвіч-панель, прикладаючи її внутрішнім гладким металевим листом до обрешітки каркаса, закріплюють по верхньому кутку, ретельно вирівнюють по схилу, після чого кріплять на кілька саморізів по металу з шестигранною головкою і ущільнювальної гумовою шайбою. Саморізи закріплюють в верхню хвилю обшивки, намагаючись не перетягувати - гумова прокладка повинна незначно піджати, але не деформуватися.

    Зразок кріплення сендвіч панелей

  2. З'єднують сендвіч-панелі між собою за допомогою замка на їх кромці, використовуючи при цьому прокладки ущільнювачів і силіконовий герметик. Для кращого прилягання панелей один до одного при монтажі використовують спеціальні струбцини. Ними закріплюють з'єднуються листи на час їх монтажу.

    Cтрубціци для кріплення сендвіч панелей

  3. Проводять обшивку всіх стін по периметру, потім виконують покриття даху, використовую при цьому добірні елементи: водостоки, планки примикання, куточки, що йдуть в комплекті. Всі стики обов'язково промащують морозостійким силіконовим герметиком.

    Структура сендвіч-панелей

  4. Після виконання обшивки навішують ворота, перевіряють їх по рівню і також зашивають сендвіч-панелями, встановлюють замки, засуви. Виконують внутрішню обробку гаража. Після цього гараж готовий до експлуатації.

Гараж з сендвіч панелей

Гараж з сендвіч-панелей, зібраний своїми руками - зручне і практичне будова, яке може також грати роль майстерні або складу. У нього можна встановити місцеве опалення, пічне або електричне. Якщо ж є необхідність в більш капітальній будівлі, можна звести гараж з піноблоків своїми руками.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама